понеділок, 26 липня 2010 р.

Багато вражень - великий пост :)


З недавнього часу (відколи я працюю на роботі)))), я стала розуміти людей, які страшенно чекають п’ятниці. Тепер - я одна з них.

Ну, що ж… про вихідні: поїхали ми в Старий форт, який розташований в старому Делі. Біля фортеці є озеро з катамаранами на прокат. Прокат катамарана (розрахований на 4 людей) дешевий, як борщ, тому ми вирішили трошки розважитись і взяли собі два таких катамарани. Здорові дівки, а радості було повні штани. Спочатку ми не годні були розібратись як ним рулити, а потім нас побачили люди в інших катамаранах (певно, теж трох дурнуваті) і почали таранити наш катамаран. Так що ми фист розважились, нареготалися, одним словом, життя собі продовжили. В саму фортецю ми не попали, бо половина з нас забули свої паспорти з візами, а без них – дорого (бо як я вже казала в попередніх постах, з візами набагато дешевше). І касир, як на зло, дуже уважний попався, коротш «нє пруха» ))).
Вечером, ми з полячкою пішли за покупками + їй треба було попрасувати деякі речі. В мене відняло мову коли я побачила, що вони прасують вугільними прасками. Хто не знає, що то за праска, то вона на фотці і такими прасували кін. ХІХ-поч. ХХ століття. Вони важкі як зараза! Потім я питала в знайомих індусів, і вони сказали, що дома прасують нормальними прасками, електричними. А ще, тут є така послуга – прасують лахи на вулиці. І ми, як великі пани (бо в нас нема праски), ходимо туди на вулицю і там нам прасують за символічну плату. А ще там само можна здати і в прання, також за символічну плату. Але ми цього не робимо, бо їм не довіряємо, і перемо, як наймички, собі самі.
А в неділю ми поїхали в Агру. Їхали ми сидячим класом (вони так називають, sitting class), це щось на зразок нашої «Червоної рути». Я й раніше помічала в метро, що індуси не дуже заморочуються культурною поведінкою. Наприклад, не випускають людей, які виходять з вагона метро, а тупо пруть собі займати місця у вагоні. От і вчора так само було. Потяг запізнився на 15 хв, під’їхав до платформи, а люди починають на ходу застрибувати і вистрибувати з нього. Як тільки він зупинився, люди, що дурні кинулись залазити у вагони. При цьому, диспетчер весь час щось лепетала на хінді. Побачивши таку реакцію людей, ми, не знали, що думати (може та диспетчер сказала, що поїзд буде стояти тільки 1 хв, чи ще щось таке), кинулись, як індуси, пхатися і собі у вагон. А потім, той потяг стояв ще 15 хвилин. Ну, і питання: «Нашо то було так пхатись?». І така ситуація на кожній зупинці. Ще пару таких поїздок в «сидячому класі» і я зможу грати в регбі, підготовка що треба! А ще індійські мужчини, можуть встати і втикати на тебе всю дорогу в поїзді. Так не комфортно…не знаєш куди політися. Ну, про поїзд досить, тепер про Агру.
В Агрі є дві пам’ятки: Агра форт і Тадж Махал. Спочаку всіх туристів везуть в Тадж МАхал і роблять величезну помилку, тому, що після того wawчіка в Тадж Махалі (3 години ходиш навкруги тої будівлі з відкритим писком), той Агра Форт – коробка-коробкою і ніц цікавого… Ну а Тадж Махал дуууже гарний, заходиш на територію і тобі не віриться, що ти бачиш це в живу, а не на відкритках і фотографіях.
Незважаючи на труднощі з потягом, спекою (тепер в мене загар: окуляри-футболочка-шорти, ггг), я зовсім не жалію, що туди поїхала, задоволена, як слон. Правда, квиток в Тадж Махал страшенно дорогий, бізнес віза там не діє (в ціну квитка ще входить сумочка з маленькою бутилочкою водички і бахілами, які потрібно вдівати на ноги, коли заходиш в Тадж.)
До речі, скажу ще, ми коли приїхали в Агру, то винайняли мото-рікшу на цілий день. Це дуже допомогло, бо ми мали і водія, і перекладача, і гіда…Треба поміняти гроші – відвіз, захотіли поїсти – запитав яку кухню ми хочемо, і туди відвіз. І так цілий день возив куди нам було треба, чекав поки ми їли, і ще підказував як уникнути шахраїв, де і що тре зробити щоб скоріше було, коротш, «вищий клас».
А ще там на залізничних станціях живуть мавпи, але вони фотографуватися не хочуть, як бачать камеру, зразу підбирають своїх дітей і тікають. Дітей вони собі на пузо чіпають і там та малеча догори дригом висить, дуже смішно виглядає.
На разі все J. Сподіваюсь ви осилили :)

2 коментарі:

  1. я осилила, бо сама таке пишу)))

    ВідповістиВидалити
  2. OOOOO!
    Prukolne zalizko - 6koda, 6o tu take mami ne mo6 pruveztu - bo byde overweight :-(
    Pojizd jak Chervona Ryta - ze 6ob tu ne rozslabljalas!!! :-) Prukolno... I veselo...

    A v Tad6 Maxali - spravdi krasa!!!!!
    Cjom!!!

    ВідповістиВидалити